3.div.distr.10 1963: Mellembygd IL - Tromsø IL

Tromsø IL berget to nye poeng i kampen mot Mellembygd i Tromsø.  TIL vant 3-2 etter at stillingen ved pause var     0-0. TIL lå over og burde nok vunnet enda større, men Mellembygd viste igjen stor innsatsvilje. Banens forfatning var i så dårlig stand at det ikke kunne ble noe spill av det, men kampen var meget spennende.

Mellembygd hadde et markant overtak de første ti minuttene, da TIL spilte famlende og nervøst. Etter hvert oam TILs midtbanespillere mer til ro og presset spillet mer over på Mellembygds banehalvdel. Tempoet ble skrudd betydelig opp, og dette førte til mange upresise pasninger. Begge lag hadde flere gode målsjanser i første omgang, men to gode forsvar ryddet godt opp i de såkalte "opplagte" målsjanser.

Farten og innsatsen ble større i andre omgang, da begge lag øynet sjanse til poeng. En mengde ulovligheter og triks fulgte med innsatsen, og dommeren mistet etter hvert taket på det hele. Mellembygde scoret først etter et soloraid. En ufrivillig hands resulterte i straffespark for TIL, og den tvilsomme avgjørelsen utnyttet Håvard Wangberg med å skyte utagbart i nettet.

Tor Brandeggen ga TIL ledelsen ved å score på en returball fra tverrliggeren. Forarbeidet var Wangbergs fortjeneste. Dommeren dømte nok en tvilsom hands, denne gangen til Mellembygd, så var lagene like jevnt. I sluttspurten gikk det temmelig hardt for seg enkelte ganger. Men 10 minutter før slutt fastsatte Karl Fagerthun sluttresultatet til 3-2.

Oppdatert: 28.08.2003