3.div.distr.10 1963: Andenes IL - Tromsø IL

Tromsø IL vant den utsatte kampen 1-0 og sendte Andenes ut av 3. divisjonen. Etter to sesonger i den gjeveste divisjon må nå AIL fra neste år finne seg i å konkurere i en lavere divisjon. 600 mennesker hadde møtt fram til oppgjøret på Andenes, i surt vær og tildels sjenerende vind. Det ble en hard spennende og dramatisk kamp der begge lag fra starten av satte alt inn på å gå av med seieren og ta poengene.

Andenes åpnet best og et par opplagte målsjanser like etter avspark burde gitt resultater. Med vinden i ryggen de første 45 minuttene klarte hjemmelaget å få i stand flere farlige oppløp. - Mange ganger var det bare flaks som reddet TIL, men det ble ingen scoringer til noen av lagene denne omgangen. TIL hadde også sine oppløp, men Willy Kristiansen behøvde aldri ta seg helt ut for å avverge.

Da dommer Odd Hagen fra Finnsnes blåste til ny innsats etter pause var alle klar over at det ville bli like hardt som i første omgang. Vi noterte gode sjanser fra begge lag. Men TIL overtok mer og mer, og andre omgang var bare 19 minutter gammel da Robert Beck fra bare ti meters hold scoret kampens eneste mål, et hardt skudd til venstre for keeper som ikke hadde noen sjanse til å redde.

Senterhalf Hugo Anthonsen var TILs ener. I solid gammel stil ryddet han opp, godt assistert av backene. I løperekka likte vi best Karl Fagerthun og Tor Brandeggen. Fra disse to hadde de fleste oppløpene sitt utspring. Det var bra sammenheng i TIL denne gang, men den riktig store flyten savnet vi.

Dommeren Odd Hagen fra Finnsnes kom godt fra den vanskelige og utakknemlige oppgaven, men hadde et par tvilsomme avgjørelser.

Oppdatert: 02.09.2003