NNM kvartfinale 1962: Tromsø IL - Norild

Vadsø-klubben Norild sto for sensasjonen i NNM-cupens kvartfinale, da de slo ut Tromsø IL med 2-1, det sto 2-0 ved pause. Allerede etter fem minutter satte ballen i TIL-buret. Det var Sjøkvist som fanget ballen i det Harald Rønne skulle spille ut. I det 18. minutt smelte Basmo av fra hjørnet av 16-meteren, og ballen skrudde seg forbi en uoppmerksom keeper og inn i hjørnet. Reduseringen kom syv minutter etter sidebytte på straffespark, som Eigil Bygdnes satte inn. Et kvarter senere reddet Aronsen i Norild-buret et straffespark.

Kampen var for en stor del holdt i et voldsomt tempo hvor Norild var det førende. De spilte cup slik det skal spilles, stor fart og pågåenhet. Det var farlig hver gang de nærmet seg TIL-målet. Noe pasningspill viste de ikke, men de avanserte hurtig fremover med harde drivere og aggresivt og hardt angrepsspill. TIL-spillerne ble ofte for lette i taklingene, og gjorde nok den store feil å kaste seg med i galoppen. Det straffet seg i det de kom til kort i tempo og hardhet, og de tapte de fleste nærkamper om ballen.

TILs Edmund Kristoffersen holdt hodet mest kaldt, og forsøkte å dempe ned og få igang kombinasjonspill, men medspillerne klarte ikke å følge opp, det ble feberilsk og hodeløst. TIL spilte seg til flere store målsjanser, spesielt dro Tor Brandeggen opp noen sjanseskapende angrep, men innertrioen på TIL holdt ikke mål i denne kampen.

Ca. 1500 mennesker i stor stemning, så Arne Jensen, Fløya, dømme kampen, som han hadde under full kontroll.

Oppdatert: 21.08.2003