3.div.distr.10 1962: Tromsø IL - Svolvær IL

Tromsø IL hentet sine to første poeng i serien med 1-0 over Svolvær, i en fargerik forestilning på Idrettsplassen 1. pinsedag. Målet ble scoret etter ett kvarters spill av Edmund Kristoffersen. Både TIL og Svolvær lagde sin beste kamp på lange, lange tider, og de vel 1000 tilskuere fikk oppleve en forestilling spekket med dramatikk, fart og gå på humør av de to innsatsfulle unge lagene. Spillefordelingen var jevn kampen gjennom, men TILs 1-0 seier må sies å være fortjent etter de mange opplagte målsjansene.

Svolvær åpnet med et morderisk tempo med den friske brisen i ryggen, og bare etter fire minutter dundret Reidar Olsen en kanon  fra 16 meters hold i nettet ved vinkelen. Men jubelen ble kortvarig, dommeren dømte offside. Etter seks minutter måtte TILs Roy Johansen til med en kjemperedning for å klare å holde buret rent. Etter 15 minutter kom så TILs mål, Munkerud lobbet ballen til Tor Brandeggen som lynkjapt stusset ballen til Edmund Kristoffersen, som fra 7-8 meters hold satte den i nettet. Spillet gikk så i et voldsomt tempo med mye fint småspill i lukene av begge parter.

Andre omgang begynte som første sluttet. Mye spill på midtbanen, og det var først i det 17. minutt at TIL fikk sin første store målsjanse i denne omgangen. Svein Robertsen ble spilt fint gjennom, men skuddet gikk rett på keeper. Edmund Kristoffersen hadde et utall av målsjanser, uten å få ballen i nettet. Egil Bygdnes fikk et mål annulert for offside.

Det er i sannhet lenge siden vi har sett TIL så innsatsfylt og god som i denne kampen. Det var fra første øyeblikk gjordt forsøk på å spille fotball, og de lyktes. Hver mann gikk inn for oppgaven, og det gled forbausende godt.  Dommer Olav Aune, Fløya, skapte store diskusjoner både blant spillere og publikum for sine to mål-annuleringer. Men det var vel ingen som kunne føre bevis for at de ikke var korrekt. Ved Svolværs scoring var alles øyne rettet mot mannen med ballen, og det samme var tilfelle ved TILs scoring.

Uten å ta stilling til disse to avgjørelsene må Aune få betegnelsen god.

Oppdatert: 19.08.2003