3.div.distr.10 1962: Tromsø IL - Mjølner

TIL tok hjem en storseier mot Mjølner, sluttresultatet ble 5-1 etter 2-0 ledelse ved pause. Mjølners trøstemål kom i kampens siste minutt. Kampen var god med mange spennende situasjoner foran begge mål. TIL-rekka viste seg hyperfarlig og utnyttet sjansene best. Allerede etter fem minutter scoret Egil Bygdnes med et nydelig skudd i hjørnet. Et kvarter senere lagde samme mann mål nummer to, etter soloraid helt fra midtbanen. Mjølner hadde like mye av spillet som TIL, men det ble mye tverrsoverspill på den våte og vanskelige banen.

Like etter sidebytte hadde Mjølner en kjempesjanse som kunne vendt kampen om den lykkes. Det ble imidlertid TIL som fikk det psykologiske målet ved Edmund Kristoffersen ved et langskudd som målmannen burde reddet. Mjølner ga ikke opp, men TIL-forsvaret var heldig og godt. Midt i omgangen kom dagens flotteste scoring da Tor Brandeggen tok et overlegg direkte på pannebrasken og i mål. Jan Willy Klungseth var mann for scoring nummer fem etter et pent gjennomspill fra høyre.

TIL vant kampen først og fremst på sin store innsats og riktige taktiske spill på den vanskelige banen. De slo fortrinnsvis harde og lange pasninger, og skjøt villig vekk. Med få unntak spilte TIL virkelig fin fotball. I det indre forsvaret likte vi Edmund Kristoffersen best, han spilte en stor kamp og var banens beste spiller. Hans dempninger og fine fremspill var av ypperste klasse. I løperekka var Egil Bygdnes arbeidssom og et stadig uromoment, men Tor Brandeggen var nok rekkas beste, han spilte sin beste kamp på lenge.

Oppdatert: 17.08.2003