3.div.distr.10 1962: Tromsø IL - Harstad IL

I 3. divisjons oppgjøret i Tromsø mellom TIL og HIL fikk de 2000 tilskuerne se en frisk første omgang med bra tempo og mange spennende situasjoner. Andre omgang var adskillig tammere, og med bare glimtvis godt pasningsspill. Resultatet ble 3-1 etter at det sto uavgjordt 1-1 ved pause.

TIL kom best igang og spilte seg til noe gode sjanser, og rekka skjøt villig og godt. Grønlie i HIL-målet var god, og høstet flere ganger applaus for sine ypperlige redninger. Etter halvspilt første runde måtte han dog kapitulere på et frispark fra 16-meteren, som Eigil Bygdnes plasserte i vanskelig høyde helt ute ved stolpen. TIL fikk nå en virkelig bra periode, de dro opp flere angrep med sting, men HILs indre forsvar var ikke lett å spille ut. Like før sidebytte klarte Trygve Bornø å komme igjennom, men ble hektet bakfra. Straffesparket satt der det skulle og utligningen var et faktum.

Farten ble betydelig nedsatt fra begge lag i andre omgang, men etter vår mening spilte nå TIL mer taktiskt og klokt idet sidehalfene fikk spille mere offensivt. Tidlig i omgangen ble Egil Bygdnes felt, og han satte selv inn straffesparket. Ti minutter senere fintet Klungseth seg forbi HIL-forsvaret, og Grønlie nådde ikke den harde markkryperen borte i hjørnet.

TILs forsvar spilte godt, Harald Rønne hadde et par gode redninger på streken og holdt godt mål. Sidehalfene virket stillestående i første omgang, mens de etter sidebytte viste mere driv. I løperekka ble en opplagt Svein Robertsen sterkt nøytralisert av Torbergsen, og alt i alt var Eigil Bygdnes best av angriperne.

Dommer Karl Kobro, TIF, fikk ved et par anledninger svært ufortjent pipekonsert over seg. Han kom etter vår mening svært godt fra kampen.

Oppdatert: 21.08.2003