NNM 3.runde 1961: Stein - Tromsø IL

TIL hentet seg et nederlag i 3. rundekampen mot Stein i Hammerfest, - 2-1 til Stein må sies å være fortjent etter spill og sjanser. Hjemmelaget var helt overlegent i store deler av kampen, men var ikke heldig med sine avslutninger. TIL-laget på sin side spilte vel sin dårligste kamp for året, og virket totalt uten innsats.

Stein gikk hardt inn for kampen og viste vilje til å vinne. Det ble ingen god kamp. En sterk vind sjenerte spillet for mye. Stein greide å dra nytte av den fordelen som vinden ga laget i første omgang. Etter pause lå Stein litt mer på deffensiven, men ikke så mye at det var til hinder for angrepsspillet. Den første scoringen til Stein kom i midten av første omgang etter corner. Nå må det sies til forsvarets unnskyldning at Steins løper tok med seg både mann og ball inn i nettet. TIL fikk sitt mål straks før omgangens slutt ved Svein Robertsen, som vippet ballen over en uplassert keeper.

Med 1-1 gikk lagene til pause og dette var litt flaterende for TIL. Etter pause belaget en seg på at når TIL skulle spille med vinden, ville laget dra nytte av den fordelen dette gir, men tvert om viste laget seg som dårlige teknikere. TIL-guttene benyttet på ingen måte vinden, og det ble etter hvert et planløst og rotet spill. Det store sjokket kom midtveis i omgangen, da Steins ytre høyre i en tydelig offside posisjon mottok en ball og sendte den inn parallelt med dødlinjen foran mål, Roy Johansen kastet seg, men var for sent nede, ballen traff Gunnar Olsson og føk inn i nettet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.08.2003