NNM 2.runde 1961: Tromsø IL - Furuflaten IL

Det ble 4-1 seier for Tromsø Idrettslag i cupoppgjøret mot Furuflaten, etter 3-0 ved pause. Noen stor kamp ble det aldri og det må i første rekke banen ta endel av skylden for. Den besto av søle og gjørme som stoppet en hver antydning til spill. I første rekke gikk dette utover TIL, som sin vane tro satte igang med shortpasningspill, noe som ikke kunne føre fram. Furuflaten skal ha all ære for sin kampånd og de kjempet som løver for å holde TILs farlige angrepsrekke borte fra buret, og særlig ryddet senterhalfen godt opp.

Det meste av kampen ble ført på Furuflatens banehalvdel, og at lagene spilte 1-1 i andre omgang, skyldes i første rekke at Furuflaten trakk helt ned i forsvar, og TIL klarte bare skjelden å åpne muren. En av årsakene til dette var nok at Svein Robertsen trakk for meget inn på banen. Bare unntaksvis ble vingene benyttet riktig. Det ble mest at TIL ble stående å stange mot muren inne på 16-meteren til en FIL-fot kom i veien.

Å fremheve noe på den gjørmete og våte banen er vanskelig, men Edmund Kristoffersen leverte bra halfspill.

Dommer Olaf Aune hadde en vanskelig oppgave på den forferdelige banen, men han kom meget godt fra kampen.

Oppdatert: 05.08.2003