3.div.distr.10 1961: Tromsø IL - Nor Narvik

Narvik-Nor gjorde alle tips til skamme og gikk hen å slo Tromsø IL 1-0. Stillingen ved pause var 1-0. Det ble TIL som vant det betydningsløse målvalget, mens Narvik-laget tok avspark. Begge lag åpnet meget nervøst og i et oppjaget tempo. Nor lå over i spill de første ti minuttene, og var nære å score ved frispark. I det 10. minutt hadde TIL et lignende tilfelle, men skuddet ble reddet av keeper.

Kampens eneste mål  kom etter 21. minutters spill, det var Nors ,Aksel Berg, som tverrvendte inne i en klynge og scoret kontant. Etter scoringen trodde en det skulle bli mer ro over spillet, men kampen fortsatte i samme oppjagete tempo.

Annen omgang ble en tro kopi av første med oppjaget tempo uten noe særlig spill av klasse. Tidlig i denne omgangen hadde Svein Robertsen et kjempeskudd fra åtte meters hold, men keeper fikk satt foten bort i den. TIL hadde nå et lite overtak, men Nor kjempet innbitt.

Noen stor kamp ble det ikke, TIL-guttene fant ikke hverandre på noen måte. Svein Robertsen var best i løperekka, og i forsvaret Edmund Kristoffersen. Også venstre half Egil Johansen kom bra fra kampen. Keper Roy Johansen har utviklet seg til å bli en riktig god målmann. Han spilte dristig og sikkert hele kampen.

Dommeren Karl A. Mathiasen  fikk flere ganger unødvendig piping fra publikum, men en dommer kan også ha en svart dag av og til.

Oppdatert: 05.08.2003