3.div.distr.10 1961: Tromsø IL - Mjølner

Mjølner tok som ventet kraftig revansj for høsttapet i fjor. Sifrene ble nøyaktig de samme i det Mjølner vant med 4-0, ved pause ledet de 1-0. Etter at TIL hadde tatt avsparket, fanget Mjølner opp ballen og førte opp et pent angrep på høyre siden, som Kjell Larsen avsluttet med et godt skudd direkte i mål etter ett minutt, og litt av en sjokkåpning. I midlertid lot ikke TIL seg affisere, de tok kampen opp, og i den første halvtimen var tempoet på topp. TIL hadde tre kjempesjanser i denne omgangen, og de burde klart å skaffe balanse i regnskapet. Desverre skortet det på skikkelig vingspill.

Annen omgang startet ganske jevnt, men det var skuffende dårlig tempo. TIL gikk hardt på for å skaffe seg utligning, og TIL hadde sjanser i fleng. Midt i omgangen ble det så 2-0. TIL-guttene ble løpene mye i mellom, og klarte ikke å få i stand noe spill. Fem minutter senere var det øket til 3-0. Truls Skarsfjord ble nydelig spilt fri og gjennom av Terje "tvilling", og scoringen var utakbart. Samme mann sørget for sluttresultatet 4-0. 

Kampen ble ikke av de helt store. Det var ikke skikkelig flyt over spillet. Det var et utall av feilpasninger, særlig fra TILs side. Hos TIL holdt forsvaret godt i første omgang, men på slutten raknet det helt. Løperekken fikk aldri noe til, ommøbleringen førte heller ikke frem. Edmund Kristoffersen var den beste. Omtrent 1500 tilskuere overvar kampen.

Kampen ble dømt av Olav Aune, Fløya.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 06.08.2003

Del dette: