3.div.distr.10 1961: Harstad IL - Tromsø IL

Det ble en solid og fortjent 4-1 seier for Harstad IL over Tromsø IL i Harstad. De ca. 2000 tilskuerne fikk se mye fin og fiks forball. Det var HIL som opplagt og hurtig aldri levnet tvil om hvilken av de to lagene som var sterkest. I oppfinnsomme og hurtige angrep, laget de det broket for TIL-forsvaret det meste av kampen.TIL hadde en god periode i midten av andre omgang. I denne perioden fikk de vingehalfene med seg, og laget flere fikse kombinasjoner, men de klarte ikke å omsette i tellende resultater.

I midlertid var det HILs dag, særlig innertrioen - Røkenes, Bornø og Bendiksen. Kampen var ikke mer enn ett minutt gammel da HIL scorte sitt første mål. Og bare noen minutter senere var det klart for 2-0. TIL reduserte i det 22. minutt etter en god prestasjon og et godt skudd av Tor Brandeggen. Men bare minuttet etter økte HIL til 3-1 ved Tætt Bendiksen.

Andre omgang var bare fire minutter da HIL fastsatte sluttresultatet til 4-1. Resten av omgangen var jevnt fordelt med angrep og sjanser.  TIL skuffet endel, vi hadde ventet dem bedre, men de fikk aldri noe spill av betydning - unntatt kanskje en kort periode i andre omgang. Keeper Roy Johansen hadde noe praktredninger, men virket veldig usikker.

Oppdatert: 05.08.2003