3.div.distr.10 1960: Skarp - Tromsø IL

TIL har fortsatt et godt tak på Skarp, og det beviste de klart med en seier på hele 6-2. De som har stilt seg skeptiske til TILs videre sjanse i sesongen, ble nok likevel ikke beroliget, selv om styrkeforholdet vis a vis Skarp er det samme som tidligere. Kampen ble ikke god, selv om man tar forfallene på begge lag med i betrakting, men noen av scoringene gjorde likevel at det fåtallige publikummet fikk en viss valuta for pengene.

Brandeggen som var i riktig kamphumør, åpnet scoringene tidlig i første omgang på en pen heading fra en corner fra Svein Robertsen. Tor Brandeggen økte også til 2-0 før pause. Etter å ha driblet en back, befant han seg plutselig alene med keeper og hadde ikke noe problemer med å score.

Bare noen sekunder etter avspark var samme mann frampå med det tredje mål, denne gang i klar offside-posisjon - men en forsvarspiller var sist på gjennomlegget slik at offsiden ble opphevet. Etter denne solide ledelsen regnet man med at kampen var avgjordt, men i løpet av få minutter var TILs ledelse redusert til 3-2 etter to kvikke scoringer av Odd Kvaal.

Det ble TILs matchvinner Tor Brandeggen som snudde kampen igjen, og denne gangen definitivt. Etter å ha driblet seg gjennom Skarps forsvar kom han helt fri i feltet, og da keeperen nølte med å rykke ut fikk han lett oppgave. Etter denne scoringen var det bare spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Og etter denne scoringen økte Ronald Hansen til fem. Kampens siste mål var like uventet som merkelig: to mann traff ballen samtidig, den fikk en voldsom skru og smatt inn i hjørnet til like stor forbauselse for TIL-løperne som Skarp-forsvaret.

Det hører med til historien at Tor Brandeggen brente et straffespark og Ronald Hansen fikk et mål annulert for offside. Skal man fremheve noen i denne kampen må de bli Tor Brandeggen, samarbeidet mellom han og Ronald Hansen var godt.

Oppdatert: 02.08.2003