3.div.distr.10 1960: Harstad IL - Tromsø IL

På en våt og tung bane spilte HIL mot TIL i årets siste seriekamp på Harstad Stadion i nærvær av ett par tusen tilskuere. Etter en sterk innsats i en periode av annen omgang, kunne begge lag gå av banen med to mål og ett poeng hver. Og dermed er det klart at Nor, Narvik er årets kretsmester. Omgangsresultatet var 2-0 for HIL, etter scoringer av Tætt Bendiksen. TIL utlignet omlag ti minutter før full tid etter langskudd av Svein Robertsen, etter at Egil Bygdnes hadde redusert til 2-1 tidligere i omgangen, med et langskudd som keeper halvklarerte, men som ble dømt mål.

Første omgang ble heller tam og ingen av lagene fikk noe særlig til. Sjanser manglet det imidlertid ikke på. HIL fikk tidlig en annulert scoring fordi "Tætt" sto offside. "Tætt" sørget  imidlertid for mål ved selv å score, og han scorer HILs andre mål på straffespark. I denne omgangen lå HIL et lite hakk over, men ingen av lagene viste noe særlig spill. Banen får ta endel av skylden for det.

Annen omgang åpnet med HIL-press og mange farlige sjanser. Alf Røkenes skyter, men Jan Johannessen redder fint. Litt senere feilberegner han spretten på ballen og på nære nippet unngikk man et nytt HIL-mål. Før det skjedde, hadde Eigil Bygdnes satt inn sitt langskudd som reduserte til 2-1, og etter dette kviknet TIL opp. Noe særlig spill ble det ikke, men en lang periode presset de hardt, og viste innsats og fart. Mål ble det ikke før i det 40. minutt, da Svein Robertsen fyrte av et langskudd som forbausende nok gikk inn.

HIL var ikke heldig med ommøbleringen av laget. De fikk aldri vist noe gammelt merke. Best hos TIL var uten tvil Svein Robertsen og Magne Johansen, - en bør også ta med Gunnar Olsson. Alt i alt må man si at resultatet 2-2 var rettferdig.

Dommer Tor Saba, Lia/Brage var meget god. Han var myndig og kontant i sine avgjørelser i en kamp som ikke altid bar preg av rent spill.

Oppdatert: 03.08.2003