NNM 2.runde 1959: Tromsø IL - Fløya

Det skal være synd å si at cupoppgjøret mellom TIL og Fløya ble en av de kampene man vil huske, men pent vær og enkelte pene tilløp gjorde alt i alt kvelden ganske koselig for tilskuerne. At TIL ikke vant med mer enn 4-0 må nok mye tilskrives uflaksens konto, ettersom ballen svært skjeldent var inne på TILs banehalvdel.

TIL viste flere ganger fikse kombinasjoner, av og til spilte de ballen gjennom flere trekk. Imidlertid manglet brodden og effektiviteten fullstendig, og det hjelper jo aldri hvor fine pasningene er, når de bare går på tvers av banen. Når det gjelder Fløya var det tydelig at de enkelte ganger prøvde å spille fotball, men også for deres vedkommende kom det svært lite ut av tingene, mest på grunn av upresishet og sleiv.

Desverre fikk også denne kampen sitt kjedelige uhell. Et stykke ut i andre omgang fikk TIL et corner fra venstre siden og ballen ble lagt ytterst i straffefeltet, der en mann gikk opp og headet den inn like foran mål. Lagets gode ytre høyre Tor Brandeggen strakk seg opp etter den, men rakk den ikke og tok overbalanse, dermed falt han overende oppå den venstre armen. Albuen gikk av ledd, og spilleren ble hjulpet ut av banen, rimelig nok med store smerter. Han ble fraktet til sykehuset, der skaden temmelig fort ble ordnet. Man regner med at han er klar igjen om ikke alt for lenge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 29.07.2003

Del dette: