3.div.distr.10 1958: Harstad IL - Tromsø IL

3. divisjonskampen mellom Harstad IL og Tromsø IL i Harstad endte med seier for hjemmelaget med 4-0. Seieren var vel kanskje fortjent, men altfor stor etter spill og sjanser. Det var i store deler av 1. omgang at TIL slo ann tonen. De spilte vekslende og med stor hurtighet. Flere ganger så det ut til at laget skulle ha hell med seg, men HIL-forsvaret klarte å avverge, ofte på streken. I slutten av omgangen scoret Jarle Mathisen etter klynge ti meter fra mål. TIL-guttene tok imidlertid over i store deler av omgangen, og laget et spill som hensatte publikum til finaleoppgjøret mellom de to lagene for et par år siden. Særlig merket man seg løpespillet på venstresiden med Svein Robertsen som den hurtigste og mest oppfinnsomme. Han var dog godt sekundert av Egil Bygdnes og Egil Johansen.

En sjenerende vind sammen med lav sol, virket forstyrrende på spillet denne omgangen, det gikk særlig utover HILs spill, noe man merket i annen omgang, da TIL fikk de samme vansker. Et straffespark som HIL pådro seg kunne lett ha endret stillingen, men Brandeggens harde skudd gikk i tverrliggeren. Og så kom HIL med tre scoringer, den siste luktet sterkt av offside, noe dommer Braathen ikke var enige i.

Kampen var til sine tider meget hard, og flere småskader oppsto. Selv om HIL scoret fire ganger, kan en si at resultatet ikke gir noe bilde av kampen. 2-1 for HIL eller uavgjordt ville heller ha vært  riktigere. Hos TIL spilte Gunnar Olsson meget godt i forsvaret.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.07.2003

Del dette: