NNM 2.runde 1957: Tromsø IL - Mehamn IL

TIL er klar for cupens tredje runde etter at laget på hjemmebane beseiret Mehamn Idrettslag med 5-0. Stilling ved pause var 1-0. Målene var scoret av Egil Johansen (2), Tor Brandeggen, Arnold Jensen og Ivan Wilhelmsen. Til tross TILs klare seier er hovedinntrykket av kampen dette : Mehamn var en meget positiv overraskelse, når målantallet ble så stort i TILs favør skyldes det ikke Tromsø-klubbens skyttere, men Mehamns målmann, Han kunne ikke kaste seg. Resultatet av dette var at tre svake og uplasserte "puff" ga mål, fordi ballen trillet under keeperen.

Mehamn viste i første omgang både hurtighet og gå-på-humør og tilløp til hurtig lukespill. Laget hadde flere brukbare målsjanser, men manglet skyteferdighet, det indre forsvar spilte aldeles patent.

TILs lag som riktig nok spilte med en reserve, fordi Hugo Anthonsen hadde fått forfall, bekreftet hva publikum i hjembyen hadde forstått etter lagets innsats i Narvik forrige helg. Et indre forsvar like tett som en sil, og byr en hurtig løperekke altfor store sjanser å komme i skuddposisjoner. Best på laget var Svein Robertsen og Arnold Jensen. Tor Brandeggen spilte som vanlig godt, og keeper Jan Johannessen er meget velplassert og sikker.

Oppdatert: 24.07.2003