3.div.distr.10 1957: Tromsø IL - Mjølner

La oss slå med en gang fast at TIL absolutt ikke hadde fortjent 3-1 seier over Mjølner på Idrettsplassen i Tromsø. Men når Tromsø-laget nå en gang kunne forlate banen med et så hederlig resultat, så skyldtes det først og fremst centerforward Tor Brandeggen, som laget alle målene, samt Svein Robertsen og Arnold Jensen. Helt rettferdig resultat etter sjanser og spill hadde vært deling av poengene, altså uavgjort, men fotballen er nå en gang rund, og TIL var avgjort friskere like foran mål de gangene de hadde oppløp.

Mjølner lå meget sterkt over i lagspill, og hadde av og til ganske mange elegante og fine oppløp. Det var ikke skjelden å finne fire-fem trekk, men når løperne nådde 16-meteren var det som alt stoppet opp. På Mjølners lag spilte særlig Per Mokstad godt, han var den drivende kraft i rekken og la opp hele taktikken, men han burde ha skutt flittigere.

Begge lag begynte temmelig famlende, rotete og cup-preget, og det var TIL som tok ledelsen etter fem minutter ved Brandeggen som skjøt et langskudd elegant i buret. Etter 30 minutter fanget Karoliussen opp en sentring fra høyre og skjøt løst, men velplasert, stillingen var 1-1.

I annen omgang kviknet TIL til og første del av omgangen gikk med tildels bra spill for hjemmelaget. I løpet av de første 11 minuttene skjøt da Brandeggen to mål. Det første i det femte minutt etter sentring fra Arnold Jensen, og det andre i det 11. minutt etter at Svein Robertsen hadde gjordt forarbeidet. Medgangen ansporet TIL som satte opp farten, og annen omgangen ble spilt med bedre driv og litt mer sans for samspillet. Mjølner får straffe etter 40 minutt som keeper redder. Kampen ebber ut med 3-1 for TIL.

Der er imidlertid klinkende klart at skal TIL hevde seg og bli stående på noenlundig anstendig nordnorsk fotballnivå, må laget ta seg kraftig sammen. De kan ikke redde seg på flaks hele sesongen. Av løperekken var det bare Brandeggen og Robersen som forsvarte sine plasser godt. Indreløperne Egil Johansen og Helge Bendiksen rotet bort en masse gode sjanser. I forsvaret som slett ikke virket sikkert, hadde Bjørn Steinar Johansen og Arnold Jensen en god dag. Oddvar Bueng stoppet også godt og spilte meget taktisk riktig.