3.div.distr.10 1957: Tromsø IL - Finnsnes IL

TIL hadde ingen vanskeligheter med å slå Finnsnes 4-0 på Idrettsplassen, og man kan vel godt tilføye at seieren burde ha vært ennu mye større etter spill og sjanser. Riktignok møtte Finnsnes denne gangen temelig reservespekket idet både Harry Olsen og Helge Myhre - som begge må kunne sies å være støttespillere på sitt lag - var forhindre fra å delta, men vi så svært lite av den gnistrende innsatsviljen og den pågangsmot laget forrige helg viste mot Fløya.

TIL gikk naturligvis sterkt inn for å vinne, og løperekken holdt godt sammen, men tendensene til altfor mye dribling hos Arnold Jensen, tildels Tor Brandeggen skadet helheten endel og var opplagt årsak til at det ikke ble flere mål. Ellers så vi ganske mye fikst. Svein Robertsen og Ivan Wilhelmsen spilte utmerket. Brandeggen var ikke i sitt vanlige praktslag og gjorde det bare sånn passe. Forsvaret spilte kontant og sikkert med sterke halfer og godt indre forsvar. Jan Johannessen hadde nesten ingen ting å gjøre i mål.

Kampen åpnet kvikt og TIL tok over spillet fra første minutt. I det 11. minutt skjøt Arnold Jensen knallhardt og velplassert etter en pasning fra Tor Brandeggen. Annen omgang var bare tre minutter gammel da Tor Brandeggen scorte etter sentring fra Ivan Wilhelmsen. I det 19. minutt satte Svein Robertsen ballen i buret etter at Arnold Jensen hadde driblet seg inn og sentret. Og etter 35 minutter pådro en av Finnsnes spillere seg straffe, i det han kom borti ballen med neven. Hugo Anthonsen satt straffen elegant bak keeper og stillingen var 4-0, og det ble sluttresultatet. Et resultat Finnsnes skal være glad over og TIL ikke helt tilfreds med.

Dommer Per Nilsen dømte utmerket bortsett fra en offside avgjørelse.

Oppdatert: 24.07.2003