3.div.distr.10 1957: Harstad IL - Tromsø IL

HIL berget såvidt seieren i land i seriekamp mot TIL. Kampen endte 1-0, og målet ble scoret av Alf Røgenes i annen omgang. Kampen var som helhet ikke god. En tid var det bare kamp om ballen i møljer, uten noe mål og mening, og betegnende var det at  periodevis skrek publikum av en slags fortvilese over det de så. Flere advarsler ble gitt og mange frispark tatt. Kampen som helhet ville tjent på at advarslene hadde vært så alvorlig at lagene hadde dempet seg endel.

Kampen var den første hvor hjemmelaget fikk god motstand. Store deler var jevn, og periodevis lå TIL over både i hurtighet og samspill. Første omgang gikk svært godt både for Brandeggen og Kaasbøll i løperekken.Men det man mest husker er forsvarets gode innsats. Odd Hansen stanset Jarle Mathisen gang på gang og Mathisen er jammen ikke den letteste å demme opp for. Av spennende ting kan nevnes den situasjon som Bjørn Steinar Johansen var opp i, og som nesten resulterte i selvmål hos TIL. Ballen gikk imidlertid utenfor stangen og til corner.

Senterhalf Hugo Anthonsen ble skadd etter et hendelig sammenstøt med Røkenes, og måtte forlate banen en tid. Han var dog i form til annen omgang og gjorde sine saker utmerket. Det samme kan gjentas for hele forsvarets vedkommende. Tor Brandeggen uttalte til "Tromsøs" medarbeider etter kampen at resultatet var OK. Og TILs lagleder sa at det beste laget vant.

Oppdatert: 25.07.2003