3.div.distr.10 1957: Fløya - Tromsø IL

TIL tok som ventet to poeng i seriekampen mot Fløya og vant 3-0 etter å ha ledet 2-0 ved pause. Målene ble scoret av Svein Robertsen, Tor Brandeggen og Ivan Wilhelmsen. Det var ellers å tyde at fotballsesongen var sterkt på hell. For publikum ble det en bitter kald fornøyelse, og det spill som ble prestert skulle ikke varme noen fotballentusiast om hjerterøttene. Naturligvis var kampen ikke helt fri for spennende episoder foran målene, og en skjelden gang ble det også lagd kombinasjoner i mer enn to trekk., men som helhet var kampen opprevet og upresis.

TIL åpnet sterkest og beholdt føringen gjennom hele første runde. Men det var intet stort press, Fløyas forsvar ryddet godt opp. Odd  Olsen gjorde seg langt bedre på Fløyas høyre half enn på sin vante plass ytters til høyre i løperekken. Første scoring kom ikke før i det 35. minutt da Svein Robertsen fikk en fin ball å løpe på, og ekspederte den rett i mål. Igjen brente Hugo Anthonsen et straffespark. I det 44.minutt fikk TIL corner fra venstre, Hardy Andreassen la pent inn foran målet til Tor Brandeggen, som headet til Fløyas målmann Tor Røkenes. Denne fanget headingen, men ballen var innenfor linjen og dommer Bjørneng som sto godt plassert, fløytet for mål.

Annen runde åpnet omtrent som den foregående, men nå syntes Fløya å komme sterkere og de laget et lite overtak de første tjue minuttene, så var resten temmelig jevnt - med flest oppløp og en rekke corner til TIL. Fløya var ikke uten sjanse til å redusere, men det ble med sjansene. I det 25. minutt sto Ivan Wilhelmsen bra plassert midt foran mål. Han stanset en sentring, tok den tiden han trengte og satte ballen inn ved stolpen. Stort sett skjedde det ikke mer før dommeren blåste for full tid.

Oppdatert: 25.07.2003