3.div.distr.10 1957: Finnsnes IL - Tromsø IL

Finnsnes IL sikret seg to verdigfulle poeng ved å vinne 2-0 over TIL i en tredjedivisjonskamp i Finnfjordbotn. Begge mål ble scoret i første omgang i det 25. og 30. minutt. Centerløper Strand ble spilt fri kloss foran mål og nettet uten sjanse for keeper. Bare fem minutter senere ble FIL idømt straffe under voldsomt møljespill foran mål, Svein Sørensen satte straffen inn. Omgangen gikk ut med 2-0 til Finnsnes.

I annen omgang satte TIL opp en voldsom fart for å redusere, men trass i flere gode sjanser uteble reduseringene. De mange fine sjansene tilsier at TIL burde vært belønnet med minst en scoring i denne perioden. Finnsnes overtok igjen mot slutten, og hadde en rekke oppløp som heller ikke resulterte i noe. Kampen gikk derfor ut med 2-0. Det er første gang Finnsnes har vunnet over TIL i serien.

Om kampen som helhet må man si at den var langtfra god.  Mye primitivt spill, og alt for hardt fra begge sider. Det var tydelig at TILs løperekke ikke fikk spillet til å gli. Til tross for at Finnsnes-forsvaret var temmelig åpent, greide TILs løpere aldri å komme seg igjennom. Strand på Finnsnes lag måtte gå ut i første omgang, og det gjorde angrepene mindre farlige. I annen omgang måtte også TIL sette inn reserve. Johnny Kaasbøll spilte en god kamp for TIL, mens Bendiksen og Haga spilte best for Finnsnes.

Oppdatert: 25.07.2003