NNM 3.runde 1956: Tromsø IL - Stein

I en meget underholdene og velspilt kamp sikret TIL seg biletten til kvarfinalen ved å slå Stein, Hammerfest 4-1 i cupens 3. runde. TIL ledet 3-0 ved pause. Kampen gikk i strålende solskinnsvær og tilskuerantallet var antakelig rekord for denne sesongen.

Stein startet meget godt, og i de første minuttene viste de at laget spiller fotball som ligger godt over gjennomsnittetsnivået i 1. divisjonen. TIL kom imidlertid bedre igang etter ti minutters spill, da Brandeggen og Egil Johansen hadde to meget gode sjanser. I det 28. minutt fikk TIL indirekte frispark i 16-metersfeltet, Brandeggen stusset ballen over til Arnold Jensen som skjøt knallhardt i nettet, dermed ledet TIL 1-0.

I denne perioden lå TIL over i både banespill og angrep. TILs andre mål kom etter 36 minutter etter at Leif Johnsen hadde skutt ballen via en TIL-fot som forandret retning utover igjen, Brandeggen snappen den og skjøt i mål. Like før pause var Brandeggen igjen på farten og øket til 3-0.

I det 5. minutt av andre omgang fikk Brandeggen et pent fremlegg, rolig fører han ballen med seg, keeper løp til og Brandeggen skjøt vad siden av han og i mål. I de første tyve minuttene av denne omgangen vist TIl ypperlig kombinasjonsspill, og hadde en rekke gode sjanser. Stein kom imidlertid igjen og hadde overtaket en periode, så oppsto det klyngespill foran TIL-målet, Arne Olsen mistet ballen og en Stein-spiller var påpasselig framme og reduserte til 1-4.

Dommer Arne Jensen dømte godt og hadde hele tiden kampen under full kontroll.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.07.2003