1.divisjon 1956: Tromsø IL - Mjølner

Mjølner sikret seg årets to første poeng i en uhyre jevnspilt 1. divivsjonskamp mot TIL i Tromsø.  Mjølner vant 3-2, etter stillingen ved pause var 1-1. Et av Mjølners mål ble scoret på straffe. Mjølners lag var meget jevnt - uten noen direkte svake punkter. Hos TIL merker mann tydelig at laget ennå ikke er samspilt - etter den sterke fornyelsen som har funnet sted i år. TIL stilte med en rekke nye folk på laget, og det vil selvsagt ta en tid før de finner seg helt til rette med hverandre. Mjølner-spillerne var mer kontant på ballen enn TIL-guttene, men TIL var til gjengjeld fiksere i taklingene. Mjølner var også adskillige mere presise i avleveringene. Derimot må det nok innrømmes at TILs løperekke tross alt virket skuddsterkere enn motstandernes.

Dagens overraskelse hos TIL var den helt unge ytre høyre Svein Robertsen. I første omgang fikk han liten anledning til å vise hva han dugde til, fordi det ensidige ble spilt på venstresiden. En annen av årets spillere på TIL, Kjell Høiberget var svært arbeidsom og hadde harde skudd. Johnny Kaasbøll overbeviste ikke.

Scoringene i første omgang var det man kan kalle lettkjøpte. I det 11. minutt scorte Mjølners Mokstad, med et løst skudd fra kort avstand, forbi målmannen. Så i det 18. minutt snappet Egil Johansen opp en lang pasning, vippet den over en Mjølnerspiller og skjøt - men ballen passerte en Mjølner-fot før den gikk i mål.

Andre omgang begynte med et ganske sterkt press fra Mjølners side. Men etter et par farlige oppløp jevnet det hele seg igjen. Etter 15 minutter handser Høiberget i straffefeltet, og straffen satte Mjølner i mål. Kampens beste scoring kom i de 30 minutt av Mjølners Mokstad på et hardt skudd fra 20 meter. TIL avsluttet med en scoring fra Egil Johansen etter en pasning fra Svein Robertsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 22.07.2003