1.divisjon 1956: Tromsø IL - Harstad IL

Harstad IL tok revansje over Tromsø IL i årets siste 1. divisjons kamp i Tromsø, og sikret seg dermed de to poeng som var nødvendig for at HIL skulle vinne årets seriemesterskap i fotball. HILs mål ble scoret av Tætt Bendiksen etter ti minutters spill av andre omgang. Ca. 3500 tilskuere var møtt fram for å se denne "etterfinalen" og det er publikumsrekord for Tromsø-banen denne sesongen.

Det var HIL som først tok offensiven, men det viste seg at løperekken ikke var særlig skytevillig. Omgangen var ganske jevnspilt, med store målsjanser til begge lag.

I annen omgang startet HIL med et angrep, men etter fem-seks minutters spill satt TIL et stormløp mot HIL-målet. TIL hadde etter hver flere farlige oppløp, men greide ikke trenge igjennom det kontante HIL-forsvaret. Etter frispark fra dødlinjen, nesten nede ved cornerflagget, fikk Tætt Bendiksen tak i ballen og skjøt i mål.

I TIL-forsvaret kom halfrekken og keeperen best fra det, særlig spilte Johnny Kaasbøll en god andre omgang. I løperekken var Arnold Jensen best. Egil Johansen spilte seg godt opp i annen omgang. Leif Johnsen kom godt fra kampen, men ble sterkt oppdekket, og fikk ikke alltid sjansen til å gjøre så mye. Tor Brandeggen fikk heller ikke særlig god anledning til å tumle seg fritt. 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.07.2003

Del dette: