1.divisjon 1956: Tromsø IL - Ballangen IL

Det ble en usedvanlig slapp 1. divisjonskamp mellom TIL og Ballangen. TIL vant 3-0 etter å ha ledet 1-0 ved pause, men hadde en serie opplagte målsjanser som løperekken ikke maktet å utnytte. TILs forsvar gjorde det som skulle gjøres, og det var aldri fare på ferde foran TIL-målet. Spillet foregikk midt ute på banen eller foran Ballangens mål, hvor keeperen spilte en utmerket kamp. På TILs lag var det en mann som kom godt fra kampen, Johnny Kaasbøll, som viste en innsatsvilje man ikke fant maken til. Han spilte faktisk talt over hele banen og gjorde stadig pent forarbeid for løperekken, som på sin side somlet vekk selv de mest opplagte sjanser.

TIL tok hånd om spillet fra begynnelsen av, i det syvende minutt fikk Kaasbøll ballen fra Arnold Jensen, Kåsbøll gikk pent gjennom og la til Egil Johansen som nettet fra 6-7 meters hold. Hele runden gjennom hadde TIL en rekke sjanser, men skuddene var enten for svake eller for upresise til at Ballangen-keeperen hadde noe problemer med disse.

Annen omgang begynte som første, med en rekke god muligheter for TIL. I det 13. minutt fikk TIL straffe, Kaasbøll scoret kontant. Så gikk det helt til det 38. minutt før TIL fastsatte sluttresultatet til 3-0 ved Johnny Kaasbøll.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.07.2003