1.divisjon 1956: Harstad IL - Tromsø IL

Førstedivisjons kampen mellom Harstad IL og Tromsø IL endte 1-1, etter friskt spill i sterkt tempo, spesielt fra HILs side. Til å begynne med åpnet HIL meget sterkt og hadde flere farlige angrep. Etter hvert jevnet kampen seg ut. Etter 22. minutter lobbet Brandeggen ballen over keeper, men HILs Bendiksen reddet på streken. I de 28. minutt leverte Egil Johansen en pen ball til Thorbjørn Myrbakk som sendte den videre til Brandeggen, og herfra ble ballen sendt direkte i nettet. TIL ledet 1-0, spillet jevnet seg stadig ut og omgangen ble ferdigspilt uten spesielle farlige situasjoner for noe av lagene.

I annen omgang oppsto det etter bare fire minutter en misforståelse i TILs forsvar. Dette fikk slemme følger, for HILs Tætt Bendiksen scoret. HIL overtok etter hvert mer og mer av spillet og hadde en rekke ytters farlige sjanser. Takket være TILs forsvar og særlig Arne Olsen i mål, ble hvert eneste angrep stoppet, og lagene måtte denne gangen gå av banen med et poeng hver.

Oppdatert: 21.07.2003