1.divisjon 1956: Finnsnes IL - Tromsø IL

Finnsnes Idrettslag sto for en sesasjon idet laget spilte uavgjort mot årets nordnorske mestre, Tromsø Idrettslag, i 1. divisjonskampen på Finnfjordbotn. Begge kampens mål ble satt inn i første omgang. Oppgjøret ble en publikumskamp fra det først til sist. Nord-Norges mestrene fikk sin applaus da de kom inn på banen, men da kampen begynte var det tydlig at Finnsnes ikke hadde til hensikt å gi seg så lett.

Åpning ble imidlertid nedslående for hjemmelaget, idet TIL scoret ved Brandeggen etter bare et minutt - og noen utjevning av spillet ble det ikke før langt ut i første omgang, Finnsnes løperekke fikk bedre tak på kampen etter hvert, og Svein Sørensen utlignet like før pause, og det var fortjent.

I annen omgang var det TIL som hadde de fleste sjansene, og bare en fantastisk innsats av FIL-forsvaret sørget for at TIL i den første del av perioden ikke fikk flere mål. TIL presset sterkt mot slutten, og Finnsnes hadde uavgjort kamp for øyet. Hugo Anthonsen og FILs Arvid Andresen var banens beste spillere.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.07.2003

Del dette: