NNM kvartfinale 1955: Tromsø IL - Harstad IL

Det var mange som tvilte på at det var årets nordnorske mester man så på Idrettsplassen i Tromsø. Selv om TIL leverte en innsats over det vanlige og kjempet hardt, var Harstad IL til tider så suverene at maken neppe er sett på Tromsø-banen tidligere i år. TIL var uheldige og tapte målvalget, og det er ikke tvil om at HIL i første omgang hadde stor fordel av å spille mot nordmålet. Dette foringer imidlertid ikke seieren. HILs forsvar var adskillig bedre enn sitt rykte, og målmannen hadde flere fine redninger.

Alle fire målene kom i første omgang - av henholdsvis; Alf Røkenes, Jarle Mathisen, "Tætt" Bendiksen og Jarle Mathisen. Hele TIL-laget arbeidet meget godt hele kampen igjennom, særlig Håkon Nilsen og Norvald Johansen. Den nye mann i løperekken, Ivan Wilhelmsen, avslørte seg som et meget godt emne, men han ble i letteste laget mot robuste HIL-spillere. Dagens overaskelse var veteranen Helge Bendiksen som leverte en meget god kamp på ytre høyre. Han klarte seg faktisk bedre enn de høyrevingene TIL har brukt i de siste kampene.  

Dommer Braathen kom ikke ubetinget heldig fra kampen. Det må imidlertid sies at det var en usedvanlig vanskelig kamp å dømme - på grunn av hurtigheten og hardheten,  regnet og sølen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2003

Del dette: