NNM 1.runde 1955: Tromsø IL - Fløya

I første rundekampen i nordnorsken vant TIL stort over Fløya. Matchen ble frisk og tildels velspilt fra begge lag. Fløya-guttene startet med angrep allerede etter avspark, men så begynte TIL å få maskineriet i gang. Etter 6 minutter tar TIL ledelsen ved en rolig og elegant netting av Arnold Jensen på straffespark, etter en TIL-løper ble felt. Fem minutter senere økte Bellika til 2-0.  Så fastsetter Leif Johnsen pauseresultatet til 3-0 på en nydelig stikkball fra Arnold Jensen.

Etter pausen glir spillet betraktelig bedre og ofte presteres femtrekks-kombinasjoner. TILs løperekke stormer på, og Fløyas keeper arbeider i stor stil. Fløyas angripere er uten særlig brodd. Etter en halv time dribler Leif Johnsen av et par mann, og Norvald Johansen brenner av en ønskeball i nettet. Noen minutter etter setter Arnold Jensen punktum for scoringene.

På vinnerlaget spilte forsvaret støtt og godt, og blir lagets største aktivum i rundekampene framover. Håkon Nilsen leverte en pen kamp. Johnny Kaasbøll spiller utmerket, men trekker sine gode prestasjoner ned med viljehands og tildels unfair spill. I løperekken var "gamle" Norvald Johansen dagens overraskelse som sentreløper. Han var på ferde overalt, og har temperement som en rekkeleder bør ha. Leif Johnsen spilte seg stort opp i annen omgang.

Dommer Karl Kobro dømte til alles tilfredshet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2003