1.divisjon 1955: Tromsø IL - Mjølner

1. divisjonskampen mellom TIL og Mjølner på Idrettsplassen i Tromsø ble en riktig publikumskamp med mange oppløp og spennende situasjoner foran mål. TIL hadde seieren i sin hånd helt til tre minutter før slutt, da greide Mjølner å utligne på straffespark. Kampen åpnet i et meget nervøst tempo - særlig hos TIL og de første femten minuttene dominerte Mjølner ganske sterkt. I det åttende minutt tok Mjølner ledelsen.

Spillet jevnet seg etter hvert mer ut og begge lag var frempå, men uten å oppnå resultater. I det 17. minutt fikk TIL et pent oppløp og ballen gikk fra mann til mann frem til Ronald Hansen, som skjøt to ganger - begge ganger kom ballen ut igjen, siste gang ble den imidlertid oppsnappet av Arnold Jensen som nettet kontant. Etter utligningen kom det liksom ny glød over TIL-laget som overtok spillet det meste som var igjen av runden.

De første åtte minuttene av annen omgang ble også dominert av TIL, som hadde flere fine oppløp, så jevnet spillet seg ut. I det 34. minutt kom TILs annet mål. En Mjølner-spiller pådro seg direkte frispark. TILs ytre høyre Johnny Kaasbøll skjøt knallhard - helt oppe i venstre hjørne uten sjanse for keeper Hjertholm. Dette var kampens fineste mål, og et av de beste skudd som er prestert på Idrettsplassen de seneste årene.

I det 36. minutt måtte Gunnar Olsson gå ut grunnet skade, og TIL spilte resten av omgangen med bare ti mann. Så tre minutter før slutt handset Kaasbøll - men handsen så noe ufrivillig ut, det ble imidlertid idømt straffe - og Mjølners Kåre Henriksen satte ballen i nettet, ved et hardt og velplassert skudd. 

Dommer Per Nilsen, GIL, hadde hele tiden full kontroll over kampen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2003

Del dette: