1.divisjon 1955: Tromsø IL - Harstad IL

Tromsø-laget overrasket med å ta ledelsen. Johnny Kaasbøll scoret på et pent og hardt skudd, men utligningen lot ikke lenge vente på seg. Tett Bendiksen snappet opp en retur etter skudd fra Jarle Mathisen. TILs Bellika hadde også en sjanse da keeper Moen hadde vært ute av buret. Han fanger det meget harde skuddet i armkroken og greier å holde ballen.

Etter pause starter TIL igjen med et hurtig, men urolig spill. Etter en ytters floket situasjon har HIL-keeper rykket ut av banen, Bellika får ballen, men skuddet stryker over det tomme buret. Så kommer HILs løperekke igang for alvor, Røkenes har en pen heading som Arne Olsen såvidt kniper. I det 7. minutt springet Tett Bendiksen gjennom hele forsvaret og setter ballen forbi Olsen, 2-1 til HIL. Flate fine pasninger flyter stadig gjennom HILs bevegelige løperekke som holder spillet oppe nesten uten støtte fra halfrekken, som forsiktig holder seg inne. Særlig er Tett Bendiksen med overalt. Innsatsen er stor fra begge lag, men syv minutter før slutt avgjør HIL det hele.

TIL falt spillemessig gjennom, men forsvaret holder laget oppe. Hurtige, sterke og albuspisse Gunnar Olsson leverte en stor kamp, og Einar Jensen spilte som i gamle dager. Innsatsen hos de gamle var i det hele tatt svær - Norvald Johansen og Håkon Nilsen hang i som helter. I løperekken ble Kaasbøll foret dårlig, han kan lage mål !. Leif Johnsen ble for tam denne gangen. Det er en spillende løperekke TIL først og fremst mangler, det går alt for mye på tilfeldigheter og høye baller.

Dommer Roald Rønne kunne blåst flittigere for hardt spill, men slapp ellers bra fra kampen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2003