1.divisjon 1955: Tromsø IL - Finnsnes IL

For første gang i år gled spillet i TILs løperekke. For første gang var løperekken skuddvillig. Og resultatet lot heller ikke vente på seg. TIL vant 1. divisjonskampen mot Finnsnes her i Tromsø, med et så overraskende stort måltall som 7-0. Riktignok hadde kanskje Finnsnes en svak dag, men laget var ikke så dårlig at det forringer TILs seier noe vesentlig. TIL har hatt fremgang - og laget spilte en stor kamp.

Kampen åpnet i en forykende og nervøst tempo, langt ut i første omgang var farten atskillig mer oppskrudd enn det som er vanlig - selv i cupkamper her nord. Allerede i det fjerde minutt hadde TILs nye senterløper Egil Johansen fått ballen, han var i trengt posisjon og sendte den over til Arnold Jensen som scoret på et velplassert, men ikke særlig hardt skudd. TIL hadde flere oppløp i de neste minuttene. I det 18. minutt sendte Egil Johansen en pen ball like foran Ivan Wilhelmsen som satte den i mål på et godt skudd fra en 6-7 meters hold. Etter 38 minutt kom TIL og kampens siste mål i denne omgang, Norvald Johansen sendte ballen til Egil Johansen - og fra han gikk den videre til Wilhelmsen som i fin og fri posisjon brente av en kanon- nesten oppe i høyre trekant.

Annen omgang begynte svært dårlig for Finnsnes som i det tredje minutt laget selvmål. Etter 7 minutter driblet Arnold Jensen seg fri og scoret. Etter TIL nå hadde fått ledelse 5-0, dabbet kampen del av. Men etter 22 minutter kom TILs sjette mål. Igjen var det Arnold Jensen som dundret inn et knallhardt skudd fra 16. meteren. Og endelig fire minutter for slutt avsluttet Egil Johansen showet med en heading velplassert i mål.

Oppdatert: 21.07.2003