1.divisjon 1955: Harstad IL - Tromsø IL

Harstad IL slo Tromsø IL 4-2 i en 1. divisjonskamp i Harstad, og skulle dermed være sikker vinner av 1. divisjon i år. Ca. 1500 mennesker så kampen som gikk i fint spillevær, men på tung bane. TIL åpnet forsiktig, men kom igang etter hvert med god fart og mange fikse kombinasjoner og fikse trekk. I det 11. minutt sendte Alf Røkenes en stikkball til Einar Munkvold som gikk gjennom en luke og scoret fra 16 meteren. Og samme Munkvold la på til 2-0 for HIL, og rett før pause fikk HIL nok et mål, så de ledet komfertabelt 3-0 etter første omgang.

I annen omgang overtok TIL mer og mer av spillet, i begynnelsen av omgangen fikk Leif Bruun rotet til seg ballen under en klabb og babb-situasjon foran TIL-målet, og scoret HILs fjerde mål. Til tross for at TIL bare hadde spredte oppløp klarte de å redusere fra 0-4 til 2-4. Brandeggen var mester for begge målene. Han fulgte en ball og skjøt forbi den framfusende HIL-keeper. Det andre målet laget han etter at han snappet opp en sleivball fra Harstad-forsvaret. På TILs lag sviktet ytreløperne, mens Brandeggen i senter hadde en god dag. I halfrekken var det Håkon Nilsen som bar dagen byrder.