NNM 2.runde 1954: Tromsø IL - GIL

TIL sikret seg bilett til nordnorskens 3. runde ved å slå GIL 4-1, i en innsatsfylt og tildels spennende kamp på Idrettsplassen. Men biletten var langt fra så lettkjøpt som de fleste hadde ventet. GIL åpnet i stor fart, og hadde helhjertet innsats på hver eneste plass i laget, og overrasket stort ved ikke bare å vise seg jevnbyrdig på banen, men tildels ved å ligge over gjennom det meste av første runden. GIL tok ledelsen i det 12. minutt ved Rolf Dahl etter klynge og usikkert forsvarspill foran TIL-buret. Utligningen kom i det 40 minutt. Brandeggen fanget opp en ball som han sendte til Leif Johnsen, som bare hadde å sette tåa til, ballen trillet inn ved siden av den helt utmanøvrete målmannen.

Trass i at TIL ved begynnelsen av annen runde overtok mer av spillet, og hadde flere store sjanser, gikk det 17 minutter før målet kom. Denne scoringen sørger Leif Johnsen for etter nydelig forarbeid av Hemmingsen og Brandeggen. I det 25. minutt handset GIL helt tydelig, og Brandeggen satte straffen hardt inn like under tverrliggeren.    Fire minutter senere kom dagens praktmål - et langskudd fra Brandeggen i høyre hjørne og TIL ledet 4-1.

Roald Rønne dømte etter vår menig slik en dommer bør gjøre.

Oppdatert: 20.07.2003