NNM 1.runde 1954: Bardu IL - Tromsø IL

TIL vant hele 8-1 over Bardu i nordnorskens første runde på Setermoen. TIL spilte en fullstendig overlegen kamp. Det var strålende vær da kampen gikk og omlag 1000 tilskuere så oppgjøret.

Et sikkert indre forsvar, pågående vingehalfer, og en målysten løperrekke med Tor Brandeggen i spissen sikret TIL seieren. TIL vant målvalget og fikk spille med sola og den sjenerende vinden i ryggen. Banen var svært dårlig - ujevn og steinete enkelte steder. Vinden og den dårlige banen fikk skylden for at oppjøret var nokså opprevet i første omgang. Allerede etter tre minutter skjøt en TIL-løper i stanga, Leif Johnsen tok returen og sendte den over til Norvald Johansen som passerte videre til Hemmingsen og denne nettet kontant. Så nettet Tor Brandeggen på straffe. Etter 20 minutter økte Leif Johnsen til 3-0 for TIL. I det 28. minutt sendte en TIL-spiller ballen høyt inn mot Bardus mål, den falt ned på 16 meteren, men spratt likevel over målmannen og gikk inn.

Bardus første og eneste mål kom i begynnelsen av andre omgang. TIL overtar imidlertid spillet og hadde flere farlige sjanser. Brandeggen legger på til 5-1 med et løst skudd. Leif Johnsen scorer fra en 17-18 meter.  Etter flere trekk  opp langs banen fikk Brandeggen ballen og sendte et hardt skudd som keeper bare halvklarerte.

TILs lag hadde ingen direkte svake punkter. Tor Brandeggen var uten tvil kamens beste spiller, og han sto også for fem av målene. Samspillet i løperekken var godt og kontakten med halfrekken fin. Bardus største svakhet var de upresise pasningene som oftes ble snappet opp av motspillerne.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 19.07.2003