Kretsserie 1954: Lyngen IL - Tromsø IL

TIL tapte 2-4  i en kretskamp mot Lyngen IL. Lyngen var klart det beste laget på banen, lå gjennomgående over i midtbanespillet og hadde de fleste sjansene. Seiren var derfor fullt fortjent. Omgangsresultatet var 1-0 til Lyngen.

Dette er første gang TIL har tapt for Lyngen, og så vidt en kan huske er det første gang TILs A-lag har tapt for en av kretsens bygdeklubber. Kampen gikk under gode bane og værforhold som ga begge lag like sjanser. Spillet var vekslende med oppløp på begge sider, men det var Lyngen som hadde de største sjanser og som først fikk mål. I annen omgangs 10. minutt utlignet Roar Berger Pedersen til 1-1, men like etter dømte dommeren straffe til Lyngen, den ble satt kontant i mål. Lenger ut i omgangen utlignet Sigmund Hemmingsen for TIL, men da det sto ti minutter igjen av kampen tok Lyngen igjen ledelsen. Like før slutt satte Lyngen punktum ved Arvid Vollen - og dermed var TIL detronisert.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.07.2003