NNM 3.runde 1953: Harstad IL - Tromsø IL

HIL og TIL spilte uavgjort i en spennende 3. runde kamp på Harstad Stadion. Første runde var TILs, mens HIL lå over i andre runde, likeså begge ekstraomgangene. Likevel klarte TIL med sin fart og innsats å ta brodden av HIL-angrepene, og også bringe ikke så lite forvirring i HILs forsvar.  HIL vant målvalget, og valgte å spille med  den sjenerende solen i ryggen. Begge lag begynte famlende og urent, men allerede etter 8 minutter lagde TIL det hett foran motstanderens mål. Man kunne notere seg et godt skudd fra Sigmund Hemmingsen i tverrliggeren.

HIL tok over spillet i andre omgang og hadde en rekke gode gjennombrudd. I det 10. minutt hadde Jarle Mathisen et godt skudd som Arne Olsen i TIL-buret mesterlig reddet. HIL hadde en annulering for offside, en voldsom piping fra publikum.  Ekstraomgangene var en tro kopi av annen ordinære runde. HIL var framleis den dominerende, og hadde en rekke tilbud. TIL på sin side hadde også sine tilbud, men keeperne i begge burene reddet i stor stil eller så ble skuddene sendt vilt omkring.

Begge lag pustet nok lettet ut da dommeren blåste for full tid. Kampen ble det meste av tida spilt i et hardt tempo, men varmen gjorde sitt til å dempe det en del. Det var 25 grader i skyggen, og kanskje nærmere 33 grader i sola på stadion.

Dommeren Andreas Hofstad mestret ikke situasjonen og hans avgjørelser var ofte sjokkerende. Vi tror at nord-norsk fotball trenger flere habile dommere nå.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 19.07.2003

Del dette: