NNM 3.runde omkamp 1953: Tromsø IL - Harstad IL

Det ble seier til HIL etter den endelige omkampen var avviklet på Idrettsplassen i nervær av 1850 tilskuere. Seiren var velfortjent, men bittert var det nok for Tromsø-patriotene å se sitt lag slått ut i den mest avgjørende kampen. HILs første mål kom ved Alf Røkenes etter fem minutters spill, det andre ved fotballveteranen Leif Bruun. HILs tredje mål kom etter syv minutter i andre omgang.

Første runde ble åpnet i ganske hardt tempo. Da HIL scoret tidlig ble det en "kald-dusj", ikke bare for det optimistiske Tromsø-publikummet, men også for TIL-guttene som ikke hadde ventet et så hurtig målresultat. "Mist ikke motet gutter", ble ropt fra TIL-haugen, men det gjorde heller ikke Tromsø-guttene. TIL hadde sine sjanser i denne omgangen, men HILs forsvar var for sterkt, og de mange upresise pasningene førte til at spillet ble planløst. Og seks minutter før pause scorer igjen HIL.

TIL presset endel i andre omgang, men etter syv minutter punkterte HIL kampen. TIL hadde en sjanse til å utligne, med et straffespark som Håkon Nilsen satte rett på målmannen, dermed var også sjansen til et trøstemål forspilt. TIL skuffet stort, de eneste som holdt mål var Jan Johnsen og Arne Olsen.

Sammen med linjemennene hadde dommer Carl Kobro en god dag. Dette ble ikke bare et oppgjør mellom Tromsø og Harstad, men også et oppgjør i hese heiarop mellom de to byenes heiagjenger. Harstad-kolonien var fulltallig, og TIL-haugen var som vanlig fullt besatt av fotballpatrioter.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 19.07.2003

Del dette: