Kretsserie 1950: Tromsø IL - Harstad IL

Kretskampen mellom TIL og HIL ble et slapt oppgjør. Det var de høye ballene og de upresise sentringene og alle sleivballene som preget kampen. TIL vant fortjent, laget vartet opp med det beste spillet, men likevel var vi ikke fornøyd med dem.

TIL åpnet med et par oppløp som ikke førte frem, men etter 12 minutters spill fikk Norvald Johansen et pent overlegg som han galant plasserte bak HILs målmann. Løperekken fortsatte sin offensiv, men de fleste ballene ble somlet bort foran mål, eller sendt over tverrliggeren.

Annen omgang var en tro kopi av den første, med TIL som det ledende lag. Det andre mål var pussig, HILs målmann sendte et utspark i Norvald Johansens velformede rygg med det resultat at ballen havnet i nettet. Det siste målet kom i slutten av omgangen, Mortensen fanget en returball og satte den konant i nettet. Med resultatet 3-0 endte kampen. Hemmingsen forlot banen midt i omgangen med en benskade, så TIL spilte de siste minuttene med ti mann.

Hos TIL var det ingen spillere som fremhevet seg. Laget var ikke det samme som vi er vant til å se. Med denne seieren skulle saken være klar. TIL har de beste sjanser til å vinne kretsmesterskapet. Laget kan tape 3-1 mot Mjølner og likevel ligge likt med Nor.

Oppdatert: 16.07.2003