NNM 3.runde 1949: Tromsø IL - Mjølner

Under kampen i Harstad, vandret en nervøs og opphisset skare gjennom byens gater, mens TILs sjanser mot Mjølner ivrig ble diskutert. Det var få som levnet TIL en sjanse da en fikk melding om ekstraomganger måtte til, men da meldingen om TILs seier kom utløste det en fantastisk glede i Tromsø fotballpublikums hjerter. Det var rene 17. mai stemninga som brøt løs nede i gatene, og det var også morsom å være Tromsø-gutt i Harstad. Mellom 1500 og 2000 mennesker fra Harstad, Narvik og Tromsø hadde møtt frem i det ypperlige været for å se kampen.

Begge lagene åpnet i et halsbrekkende tempo, som de holdt hele kampen ut, men det varte hele 15 minutter før det første skuddet mot mål kom, det var TIL som var fremme og prøvde seg. Kampen var svært jevnt og spillet holdt seg mest ute på banen. I annen omgang hadde Mjølner en farlig sjanse som lett kunne resultert i mål, men Arne Olsen hadde flaks da skuddet gikk rett i armene på ham. I det 40. minutt av første omgang scoret Helge Bendiksen for TIL, mens Mjølner utlignet etter 29 minutter i annen omgang.

Etter åtte minutter av første ekstraomgang fikk TIL mål igjen, denne gangen ved Mortensen. Like etter utlignet Mjølner igjen ved straffespark. Da det gjensto noen sekunder i siste omgang greide TIL å hale seieren i land ved at ballen formelig ble sprunget inn i mål av Bendiksen.   Tromsøguttene hadde flott flyt i spillet i denne ekstraomgangen, mens Mjølner nærmest må betraktes som en skygge av hva de før har vært.  Kampen var god, spennende, og det hadde visse tendenser til å bli hardt spill.  Alle Tromsøguttene spilte helt utmerket, og det var vanskelig å utheve noen spesielt.    "Polstjerna" med det seirende laget, og en hel del interesserte tromsøfolk kom til Tromsø idag tidlig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.07.2003

Del dette: