NNM 2.runde 1949: Tromsø IL - Nor Narvik

Ca. 1500 tilskuere hadde trosset regnet og vinden for å se 2. rundekampen mellom TIL og Nor. Stemninga var høy og det var jo mye som gjaldt. Etter TILs innsats mot Skarp var det mange som tippet laget et dundrende nederlag mot Nor. Men det var likevel TIL som hadde initiativet gjennom mesteparten av kampen. De burde også gått av med seieren. Kretsmesterne var ikke så gode som vi var vant til å se dem, men de lå over TIL hva teknikk angår. Kampen ble glødene i søla og det manglet heller ikke på sjanser.

I første runde var kampen temmelig jevn, TIL lå muligens en tanke over, sjansene var der og lagets nye tilvekst, Hemmingsen, driblet ofte helt ypperlig og kom på skuddhold, men målene uteble. Det var først i annen omgang at TIL kom seg. De lå formelig som en mare foran Nor-buret, og denne runden burde TIL skaffet seg retten til å gå opp i tredje runde. At det ikke lykkes var den ypperlige Narvik-målmannen sin skyld, som var sikkerheten selv mellom stengene. Et av de få oppløpene Nor hadde denne runden resulterte i et unfair mål, det ble imidlertid annulert av dommeren etter at linjemannen hadde gjordt ham oppmerksom på at scoreren hadde brukt handa til hjelp. Det er bra å ha våkne linjemenn.

I ekstraomgangene kom Nor. De lå fullstendig over, og det så ut til at TIL-guttene ikke hadde mer kondisjon igjen. Det ble ikke noe resultat av kampen, det kan kanske skyldes den våte banen som gjorde ballen så tung å behandle. Kampen endte altså 0-0, og det må omkamp til som muligens blir i Narvik.   

Dommeren Thorbergsen fra Harstad gjorde sakene sine bra.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.07.2003

Del dette: