NNM 1.runde 1949: Tromsø IL - Skarp

Ca. 1000 tilskuere hadde samlet seg på Idrettsplassen for å se 1. rundekampen mellom de to gamle kamphanene TIL og Skarp. Kampen ble av de vanlige som vi er vant til å se her i Tromsø, men ganske spennende.

Skarp tok presset fra avspark, og etter seks minutter scoret Arne Jensen. Skarp beholdt så ledelsen til TIL utlignet ved Arnold Jensen i det 4. minutt av annen omgang. Med dette resultat ebbet så kampen ut. Kampen ble ganske spennende, men likevel fikk lagene ikke til noe ordentlig spill. Så det måtte ekstraomganger til, og i det 5 minutt laget Gundersen mål for TIL og to minutter etter scoret Leif Johnsen for TIL etter et flott skudd. Men Skarp ga seg ikke, de reduserte ved Harald Dahl etter klyngespill, og med dette endte så kampen.

Kampen var hård og det ble brukt mange tricks. TIL skuffet ikke så lite, de fikk ikke til noe ordentlig spill. Laget hadde bare enkelte gode perioder. Gunnar Olsson, Kristian Berger og Arnold Jensen var lagets beste spillere. 

Dommer Roald Rønne så ikke alt som foregikk, og det kunne man ikke forlange. Men han bør passe bedre på TILs Arne Olsen og hans tendenser til å holde ballen utenfor backlinjen. Slike unoter bør dommeren ta fra en kandidat til landsdelslaget.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.07.2003

Del dette: