Kretsserie 1949: Fløya - Tromsø IL

Kretskampen mellom TIL og Fløya ble et rivende oppgjør med kamp om poengene helt til siste minutt. TIL fikk da seiersmålet og kan dermed se utsiktene lysere i møte hva mesterskapet angår.1500 tilskuere kranset banen da spillet tok sin begynnelse med Arne Thorbergsen, Harstad, som dommer.

Etter en nervøs åpning tok Fløya i spillet og holdt det en tid. TILs forsvar virket usikkert, og Fløya var nære på flere ganger til å bryte igjennom. I det 12. minutt nettet imidlertid Gudmund Gundersen etter en corner fra Norvald Johansen, men Fløya ventet ikke lenger enn to minutter før de utlignet. Innsatsen på begge sider var stor og Fløya greide å trekke TIL med seg i sitt longpasningspill.

TIL kom sterkere i annen omgang, det ene oppløpet avløste det annet mot Fløya-målet, men resultatet uteble. Først i det siste minutt kom utløsningen, under klyngespill foran Fløya-buret ble keeper trengt og i forvirringen slo han ballen i eget mål. Etter sjanser og spill var det ingen ting å si om resultatet.  TILs annen omgang var best, tross Fløya ikke sto tilbake hva innsats angår. 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.07.2003

Del dette: