Kretsserie 1948: Tromsø IL - Harstad IL

Kretskampen mellom Tromsø IL og Harstad IL hadde avgjørende betydning for utfallet av kretsmesterskapet. Med seier ville HIL ganske sikkert vært kretsmester, men TIL tok fra dem et hvert håp, i det de klart vant 5-2. Til tross den store utfarten i det varme været, var det møtt frem mange mennesker på Idrettsplassen. Solen og varmen virket sikkert sjenerende på spillerne, men likevel ble det både en fartsfull og spennende fotballkamp.

HIL spilte ikke så pen fotball som vi er vant til fra den kanten, men benyttet seg av lange baller fram til sine løpere.  TIL spilte vel nærmest som vanlig. Riktig nok lagde de mange mål, men HILs usikre målmann hadde nok en del av skylden for det. Kampen begynte med et kontant press mot HIL-målet, og allerede etter seks minutter ledet TIL 2-0. Hans Mortensen var frampå først og minuttet etter var det Arnold Jensen som kopierte bedriften. Før omgangen var gått hadde begge lag fått hvert sitt mål til, og pauseresultet var 3-1 til Tromsø-laget.

Annen omgang åpnet HIL meget sterkt, og reduserte etter kort tid til 2-3. Imidlertid tok TIL-guttene seg sammen og fra midten av omgangen var det TIL som igjen hadde overtaket. Hans Mortensen laget mål nummer fire, etter at han forfulgte en ball som han nådde før målmannen. Sigmund Hemmingsen økte deretter og dermed var stillingen 5-2, og med det resultatet sluttet kampen. Tar man den sterke varmen i betrakning, må man vel si at det var en god kamp. De mange mål gjorde også sitt til at det ble underholdene for publikum.

Roald Rønne dømte meget godt. Han har større bevegelighet enn de andre dommerne her i byen, og det gjør at han bedre kan følge med i spillet. I denne kampen benyttet han seg av diagonal-systemet - linjemennene tok hver sin halvdel av banen, og det virket meget bra i praksis, de var alltid godt plasset.

Oppdatert: 14.07.2003