Kretsserie 1947: Tromsø IL - Mjølner

Det er lenge mellom hver gang Idrettsplassen presenterer seg i værre forfatning enn den gjorde i kampen mellom TIL og Mjølner, den siste i kretsserien for i år. Regn dag ut og dag inn den siste tia hadde bløtt banedekket voldsomt opp og de 75 minuttene spillet sto på artet seg mer som vandpolo enn fotball. Likevel skal det sies til lagenes ros at det ble levert meget god fotball, og spillet var flere ganger på høyde med det beste som hittil er levert på banen i år. Nå sto begge lag godt til hinannen, og hver mann fikk vise sine spilleferdigheter på sleip bane og med glatt ball i tillegg. Vel tusen tilskuere var møtt.

Da dommeren kalte kapteinene sammen gløttet sola fram og publikum tok til å lyse opp og i håp om å komme seg tørrskodd fra oppgjøret. Begge lag var reservespekket. TIL kom godt igang og tok snart til å spille opp foran Mjølnermålet. Desverre manglet avsluttningen futt og fart. Det var sjanser for begge lag, TIL var dog hakket bedre, men det ble ingen scoringer i denne runden.

I 2. omgang så det ut til at Mjølner fikk bedre grep på tingene og oppløpene mot TIL-buret tok til i omfang. Et stykke ut i omgangen fikk Mjølner gjennombrudd på høyresiden. ytre høyre spurtet opp og purunge Jessen i TIL-målet var redningsløst fortapt, idet vingen fra kort hold plasserte den sleipe ballen kloss inn med stangen. I det 20. minutt fikk Mjølner nok et mål med et kraftskudd i nettaket rett over hodet på målmannen. Regnet tok til å falle tettere og deler av publikum som trofast hadde holdt ut i det lengst begynte skyndsomt å forlate banen. Spillerne så heller ikke ut til å like seg, skitten og gjennomvåt som de fleste var, og dommeren gjorde derfor det eneste rette da han avbrøt kampen da det gjennsto femten minutter. Til tross man ikke fikk spille full tid må en vel kunne si at det beste laget vant.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 11.07.2003

Del dette: