NNM 1.runde 1946: Fløya - Tromsø IL

Første rundekampen mellem TIL og Fløya som gikk på Idrettsplassen ble til tider et ganske spennende oppgjør mellem de to. Men fotballen de presterte ble ikke alltid like vellykket. Det ble mye rot og helhetsinntrykket ble ikke så godt som en hadde ventet.

Fløya vant målvalget og valgte å spille med den svake vinden i ryggen. Fløya tok straks hånd om spillet og øvet et jevnt  men ikke hardt press mot TIL-målet. Etter noen minutters spill er Fløyas senter frempå og netter, men målet blir ganske riktig annulert for offside. Under et oppløp for TIL blir det møljespill foran Fløya-målet. Magnus Lorentsen redder et skudd på mållinjen, men dommeren dømmer mål. Det ble et oppstyr blandt publikum som mener det motsatte. Rett før pause får Fløya straffespark, men det blir satt utenfor. Et oppløp fra TIL resulterte i mål nummer to, idet Jeremiassen netter etter et overlegg fra venstre.

Fløya fikk sitt første og eneste mål like etter at annen omgang var begynt. En ventet at Fløya skulle ta igjen det tapte, men det motsatte ble tilfelle. Det var TIL som satte opp farten og øket presset gjennem resten av omgangen, og igjen var det Jeremiassen som la på til 3-1. Så kom målene etter tur: Helge Bendiksen la på til 4-1, tilsist fastsatte Mortensen resultatet til 5-1.

Oppdatert: 10.07.2003