Kretsserie 1939: Tromsø IL - Harstad IL

Til kretskampen mellem Tromsø IL og Harstad IL var det møtt frem ca. 400 mennesker. Det blåste en generende vind under kampen, så det blev ikke noe godt spill av noen av lagene. TIL vant målvalget, og valgte å spille med den sterke vinden i ryggen. Begge lag spiller frem og tilbake, ingen har noe overtak. Så går TIL op mot HILs mål, ballen blir lagt til Odd Marienborg, som går på skrå mot mål og scorer. Men det er ikke lenge TIL får beholde ledelsen, to minutter efter utligner HIL ved centerløper.  Harstad IL overtar nu spillet mer og mer, og scorer sitt annet mål. Runden går ut med 2-1 til HIL.

I 2. runde har HIL vinden i ryggen, og er stadig oppe ved TILs mål, og i det 6. min. netter de. TIL har nu en god periode som de scorer på. Så er det HILs tur, de scorer to ganger. På TILs lag var Arne Berger best. Håkon Nilsen var ikke langt efter. Løperrekken var elendig, dog var Marienborg et lyspunkt. Arne Olsen hadde mange fine redninger.

Kampen var greit dømt av Salomon Shotland.

Oppdatert: 07.07.2003