Kretsserie 1938: Tromsø IL - Skarp

500 tilskuere var fremmøtt på Idrettsplassen for å se opgjøret mellem TIL og Skarp, det er en egen stemning blandt tilskuerne når disse to lag møtes, - Skarp var nok favoritt denne gang, men det gikk som ofte før - favoritten tapte. Det regnet endel da Kåre Sørensen blåste kapteinene sammen til loddtrekning, - Skarp vant målvalget, som forøvrig var helt uten betydning i det stille været.

TIL var en snartur hos Nikolaysen, men denne redder lett. Spillet veksler nu frem og tilbake uten noen farlig chance for noen av partene. Dalsbø slenger en lang ball mot Skarps mål, og Nikolaysen som lar den sprette mot sig har vanskelig med å få tak i den, men redder på streken, - så har Skarp et opløp på venstresiden. Bråthen kommer forbi Grønbeck, men ballen som kommer pent mot Arne Jensen, nikkes høit over. Runden går ut uten mål for noen av partene. TIL burde efter spill og chancene hatt minst to mål, men avslutningene manglet helt, og Skarps forsvar arbeidet godt hele tiden.

Annen runde begynner meget friskere og var riktig en runde for tilskuerne. Skarp har avsparket, men TIL river til sig ballen, det bærer mot Skarps mål. En ball legges fra y.h mot centrum, og Daniel Olsen som kommer sig fri, stormer mot mål. I skuddøieblikket blev han revet overende av en av Skarps backs, og Kåre Sørensen dømmer straffespark. Hemming Stellander tar det, og ballen settes hardt i mål. - umulig for målmannen å redde. Så har Skarp en farlig chance, men Arne Jensen skyter hardt og over. Så efter 23 minutter får TIL mål nr. 2, Jens Jensen får en ball på venstre siden, og han setter den hårdt bak Nikolaysen. Men Skarp gir sig ikke. Bare fem minutter senere må TIL gi corner, ballen går ut på banen, den blir sparken inn i klyngen foran mål, og et Skarp-ben settes til, og ballen ligger bak TILs målmann. Seieren var fortjent og burde vært større.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 07.07.2003

Del dette: