Kretsserie 1938: Tromsø IL - Fløya

Kampen resulterte med seier for TIL med 3 mot 2 mål. Banen var sleip og sølete efter alt regnet. Fløya vant målvalget som ingen betydning hadde. Kampen begynte i et rivende tempo vekselvis mot begge mål. Spillet varierte inntil TILs centerløper i det 14. min. efter et pent overlegg fra venstresiden nikket ballen i Fløyas nett. Keeper hadde ingen chance til å redde. TIL presset nu stadig, og i det 20. min. fikk de sitt annet mål ved Jens Jensen. Nu syntes Fløya det kunde være nok, gikk på med energi og et humør som var all ære verd, det ene skuddet efter de annet haglet mot TILs mål, men Mathisen var stadig i aktivitet og spilte i landslagstil, han tok alt. Presset fortsatte til dommeren blåste av for 1.runde.

Annen runde begynte med opløp mot TILs mål, men keeper og back ryddet op. Så endelig i det 12. min. fikk Fløya sitt første mål ved Harald Hansen, og to minutter efter ved center K. Falck. Fløya hadde nu hatt det meste av spillet i annen omgang. TIL forsøkte nu å overta ledelsen, og i det 20. minutt fikk de seiersmålet ved Håkon Nilsen. TILs halfback hadde nu spilt for meget tilbaketrukket, men rettet på det, og det skulde snart vise sig at laget tjente på det. Man begynte å kjenne TIL igjen fra lagets fordumstider.

TIL begynte godt, men laget hadde en død periode i slutten av første runde og i begynnelsen av annen. Keeperen var flott og laget kan takke ham for at Fløya ikke fikk flere mål i dødperiodene.

Dommer var Salomon Shotland.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.07.2003

Del dette: