Kretsserie 1938: Harstad IL - Tromsø IL

Det var ideelt spillevær under kampen på søndag. HIL vant målvalget som imidlertid var av liten betydning, da det hverken var sol eller vind. I det 7. minutt har HIL sin første sjanse, men keeper redder til corner. I det 20. minutt har TIL to veldige sjanser, men Methi halvklarer og backene besørger ballen videre. I det 25. minutt scorer TIL, Næss ignorerer Gustav Dalsbø som legger inn foran mål til to udekkede TIL-spillere, den ene scorer lett. Åtte minutter senere lykkes det for Lande å utligne for HIL. Men allerede ett minutt efter øker TIL til 2-1. Atter en gang var det Næss som slapp vingen forbi og returballen gikk i nettet.

I annen omgang spilte HIL adskillig bedre, iallfall på banen, men mål maktet de ikke å få. Miky hadde ett skudd fra posisjon, men rett i armene på keeper. TIL hadde også i denne omgangen et par gode målsjanser, men enten skjøt vingene i nettveggen eller keeper reddet. Og TIL-guttene kunne forlate banen som seierherrer, ikke fortjent akkurat.

TILs lag imponerte langtfra, og vant i virkeligheten ikke av annen grunn enn at HIL var enda dårligere. Keeper virket svært uferdig, særlig de gangene han våget seg ut i feltet, der fikk han som regel ikke tak i ballen. Hemming Stellander flyter på hurtigheten og står teknisk sett langt tilbake for tidligere års spill. Men han har i grunnen så mye fotball i seg at det er vanskelig å komme forbi ham. Høire back spilte svakt og uregelmentert.

I halfrekken var Arne Berger den beste, men fremleggene var upresise. Sidehalfene, særlig venstre, leverte de fleste innkast med en hånd, men dommeren lot det passere. Løperekken var ikke farlig, Gustav Dalsbø er ikke på gamle høider og har mistet meget av sin opfinnsomhet, best i rekken var kanskje centerforward.

Dommer var G. Vipe fra Narvik. Han var svak, særlig på offsides, han burde ikke stanse et HIL-opløp for å gi HIL frispark. Ved høit spill var han nesten for moderne, idet han lot alt passere.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Folkeviljen Harstad).

Oppdatert: 20.04.2004